Kvinnotryck

Genom intervjuer, nyheter och krönikor bevakar Kvinnotryck feministisk forskning, driver opinion och lyfter kvinnojourernas och tjejjourernas verklighet.

Kvinnotryck

Kajsa Ekis Ekman varnar för en personifiering som hotar den intellektuella debatten

Hon vill inte prata om sig själv utan tycker dagens personifiering grumlar nya tankar och idéer. Allra helst vill hon avskaffa bylines för att låta tankar och idéer tala för sig själva. Kajsa Ekis Ekman saknar en hederlig debatt där det är sakfrågan och argumenten som står i fokus.

Kvinnotryck

”Sluta prata om sexuella självskade­beteenden, fokusera på männens beteenden istället”

Som tonåring levde Gabriella Kärnekull Wolfe i en mörk verklighet där övergrepp och förnedring var en del av vardagen. Idag är hon expert och har vigt sitt liv åt att upplysa och opinionsbilda om kommersiell sexuell exploatering samt grundat organisationen Inte Din Hora.

För Gudrun Schyman föds hoppet ur handling

Feministaktivisternas okrönta drottning

Hon är en av Sveriges mest kända och mest envisa feminister som trots bakslagen gång på gång rest sig och fortsatt kämpa för en bättre, rättvisare värld. Hennes energi och uthållighet är omtalad, men trots att hon fyllt 75 har hon inga planer på att gå i pension. Istället vill hon fortsätta resa runt och prata politik med folk.

– Det är det enda vi kan, det vi måste och det vi vill! Åtminstone är det det jag vill!