Nyheter

Roks deltar på Bokmässan 2024

Roks deltar på Bokmässan i Göteborg den 26-29 september. Besök gärna vår monter B06:04!

Sofia Börjesson

Opinionsbildande kommunikatör

I Roks monter kommer bland annat nyutgåvan av Våldets normaliseringsprocess (2024) att finnas för mässpris, likaså Damer i otakt av Carin Holmberg, om Roks politiska samtidshistoria, och vår tidning Kvinnotryck.

Våldets normaliseringsprocess (2024)
Forskaren Eva Lundgrens analytiska förklaringsmodell om normaliseringsprocessen kom i första upplagan 2004. I en ny och utvidgad upplaga av Våldets normaliseringsprocess kan du bland annat läsa om förlopp och konsekvenser för barn och unga, med fokus på incest. Utvecklingen vad gäller företeelser av våld i samhället har också uppdaterats, och efter varje kapitel finns frågor till dig som läsare för att ge möjlighet till reflektion.

Damer i otakt (2024)
Damer i otakt är den andra delen om Roks politiska historia och tar avstamp i början av 2000-talet.
Här kan du läsa om hur samhällets strukturer och det liberala patriarkatet förändrar spelplanen för organisationer som Roks idag, bland annat genom New Public Management och ett förändrat språkbruk. Vad har den övergripande stora samhällsomvandlingen haft för konsekvenser för jourrörelsen? Det och mycket mer får du svar på i Carin Holmbergs bok Damer i otakt.

Böckerna går även att beställa här