Så uppmärksammas 8 mars på kvinnojourerna och tjejjourerna!

 

Karlstad Tjejjour
Satsar på en feministisk utställning 8 mars i Ungdomens hus och där kommer alla att kunna se utställningen i ett skyltfönster från gatan. Alltså behöver ingen gå in för att ta del av verken. Medlemmarna i jouren har själva gjort konsten.

Kvinnojouren Snäckan
Jourkvinnorna kommer att synas och höras på stan, bland annat genom att dela ut visitkort och annat informationsmaterial om verksamheten. 

Tjejjouren Dalia och Kvinnojouren i Borlänge
Digital föreläsning på Facebook live med Caroline Engvall, journalist och expert på sexualbrott mot unga.
Klockan 18.00-19.45. 

Kvinnojouren i Lycksele
Har annonserat lokalt om en digital ljusmanifestation där man  efterfrågar bilder på tända ljus eller marschaller som sedan delas på sociala medier. Ljusen tänds i solidaritet med alla kvinnor och barn för en värld fri från våld och hot om våld.

Olofströms Kvinno- och Tjejjour
Kommer att vara aktiva på sociala medier för att belysa dagen samt starta sin kvinnogruppsverksamhet. 

Kvinnojouren Maggan i Karlskoga/Degerfors 
Uppmärksammar 8 mars hela veckan genom inlägg med olika teman i sociala medier varje dag samt sprida information i lokaltidning och lokalradio.

Kvinnojouren i Umeå
Kommer att uppmärksamma 8 mars genom att ordna chattmaraton. Från 7 mars klockan 12.00 till 8 mars klockan 12.00 chattar man nonstop i 24 timmar. 

Örebro tjejjour
8 mars ordnas chattmaraton för fjärde året i rad då det anordnas en chatt med tjejjouren i 12 timmar, från klockan 12.00 till midnatt.

Kvinnojouren Märta 
Anordnar en digital föreläsning den 8 mars med Gabriella Wolfe från #intedinhora samt publicerar en debattartikel i lokaltidningen. 

Botkyrka kvinnojour och Tyresö kvinno- och tjejjour
De två jourerna samarbetar och gör en aktion där de hänger ut skyltar med olika budskap på kundvagnar på två mataffärer i centrum. Detta sprids sedan via hemsidan och sociala medier.   

Norrköpings Tjejjour
På den Internationella kvinnodagen kommer Norrköpings Tjejjour erbjuda extraöppet med telefon- och chattjour för stödsökande tjejer. Under den 8 mars kommer också dj-duon Evelina Mühling och Sandra Granberg ta över Tjejjourens instagram och facebook konton. De kommer att spela musik från kvinnliga artister.
Öppettider för chatt och telefon den 8 mars är 12.00 till 24.00.

Behöver du komma i kontakt med en jour så finns alla Roks jourer samlade här.